Voortgezet onderwijs: naar welke school gaat je kind?

Je kind wordt in het onderwijs vanaf groep 1 in zijn of haar ontwikkeling gevolgd. Meestal krijg je eind groep 7 het voorlopig advies voor ...

 

Je kind wordt in het onderwijs vanaf groep 1 in zijn of haar ontwikkeling gevolgd. Meestal krijg je eind groep 7 het voorlopig advies voor het voortgezet onderwijs met als insteek dat je kind echt op zijn of haar plek terechtkomt op de juiste middelbare school. Meestal is dit advies geen verrassing, omdat de resultaten van je kind elk jaar met je zijn besproken. Voor de schoolkeuze is dit voorlopig advies belangrijk. Wist je dat zo’n 54% van de kinderen naar het vmbo gaat, 28% naar de havo en 19% naar het vwo?

In januari en februari houden de scholen voor voortgezet onderwijs open dagen. Je kunt dan samen met je kind kijken op de scholen waar je kind naartoe kan. Ons advies is: bezoek met je kind meerdere scholen. Kijk daarbij naar de talenten en interesses van je kind en de mogelijkheden die de scholen bieden, zoals tweetalig onderwijs, sportklas, theater en koken. Je kind heeft vast ook zelf een mening over de school waar hij of zij het liefst naartoe wil. Neem deze mening serieus en ga met je kind in gesprek, want hij of zij zal tenslotte minimaal vier jaar op deze school doorbrengen.

Wil je weten wanneer het middelbaar onderwijs in onze regio open dagen organiseert? Kijk dan op http://www.noordelijkedrechtsteden.nl/ (http://www.noordelijkedrechtsteden.nl/#!opendagen/c13rp )of ga naar de websites van de middelbare scholen van je keuze.