SER advies bij PIT kinderopvang & onderwijs al dagelijkse praktijk

Vandaag heeft de Sociaal-Economische Raad (SER) haar advies ‘Gelijk goed van start. Visie op het toekomstige stelsel van voorzieningen voor jonge kinderen’ vastgesteld. Doel is ...

Vandaag heeft de Sociaal-Economische Raad (SER) haar advies ‘Gelijk goed van start. Visie op het toekomstige stelsel van voorzieningen voor jonge kinderen’ vastgesteld. Doel is de versnippering in het aanbod van kinderopvang tegen te gaan, doorlopende ontwikkel- en leerlijnen te creëren en samenwerking tussen de basisschool en kindvoorzieningen te bevorderen. Bij PIT kinderopvang & onderwijs is dit advies al dagelijkse praktijk.

Het uiteindelijke doel van het advies van de SER is een sluitend en eigentijds arrangement te creëren voor kinderen van 0 tot 13 jaar. “Dat is ook ons doel en de reden waarom PIT kinderopvang & onderwijs is ontstaan. Sinds september 2015 hebben we als een van de koplopers in Nederland kinderopvang en onderwijs geïntegreerd in één organisatie. Onze pedagogisch medewerkers en leerkrachten werken als één team met één pedagogische en educatieve visie aan de ontwikkeling van onze kinderen - van baby’s tot en met beginnende pubers. In onze kindcentra krijgen kinderen van 7.30 tot 18.30 uur boeiende dagprogramma’s met de leukste kinderopvang en inspirerend christelijk onderwijs vanuit één doorlopende ontwikkelingslijn,” vertelt Ad Vos, bestuurder van PIT kinderopvang & onderwijs.

Volgens de SER worden de kansen op succes in het onderwijs en in de samenleving sterk bepaald door de omgeving waarin kinderen opgroeien. “Door opvang en onderwijs te combineren kunnen we bij PIT met alle activiteiten aansluiten op de ontwikkelingsfasen en behoeften van ieder kind. Signaleren we op jonge leeftijd dat een kind extra ondersteuning nodig heeft, dan spelen we daar in overleg met de ouders meteen op in. Zo worden eventuele toekomstige problemen in het onderwijs en daarbuiten voorkomen. Deze vroegsignalering is een van onze sterke punten,” aldus Monique Fluitsma, bestuurder van PIT kinderopvang & onderwijs. Volgens de SER leidt het vroeg signaleren en daarmee wegnemen van ontwikkelings- en leerachterstanden tot gelijke kansen voor de kinderen. “Met naadloos op elkaar aansluitende opvang, onderwijs, ontspanning en ondersteuning geven we onze kinderen een omgeving waarin ze een speelse, maar goede start kunnen maken met het leren en ontwikkelen van de 21e eeuwse vaardigheden. Het is zoals de SER stelt: met samen spelen, spelend leren, leren en ontspannen helpen we kinderen beter op weg hun toekomstdromen waar te maken.”

PIT kinderopvang  onderwijs een feit(2) PIT kinderopvang onderwijs een feit(2)