Het regent, wat nu?

Joepie, het is vies weer, beter kan niet om buiten spelletjes met water te doen. Nat wordt...

Joepie, het is vies weer, beter kan niet om buiten spelletjes met water te doen. Nat wordt je kind sowieso, dus spetteren maar! De zandbak is nu echt geweldig. Die is veranderd in een heerlijke modderpoel waarin je kunt duiken, maar ook zandkastelen kunt bouwen en waterwegen kunt graven. Geen zandbak? Er is nog veel meer mogelijk. We geven je een paar ideeën, maar jij en je kind weten er zelf vast meer.

• Modeshow

Maak samen met je kind uit een vuilniszak eigen regenkleding. Knip er gaten in voor hoofd en armen, plak er plaatjes of stickers op en dan naar buiten, voor een modeshow op de catwalk in de regen.

• Schuitjevaren

Verzamel kurken en laat je kind in de tuin of het park met een schepje en de kurken aan de slag gaan. Lekker in de modder graven, stroompjes maken en de kurken laten drijven.

• Watermanagement

Laat je kind steentjes en zand zoeken om strandjes in plassen te maken, dammen te bouwen en waterstromen anders te laten lopen.

• Op safari

Vraag je kind buiten op zoek te gaan naar knutselmaterialen. Kastanjes, bladeren, steentjes, takken: alles is te gebruiken. Zo ontdekt je kind de buitenwereld en kan daarna thuis lekker knutselen.

• Hoog en droog

De truc om natte voeten te voorkomen: neem twee oude blikken en maak hierin aan elke zijkant een klein gat, stop hier een touw in en leg aan de binnenkant van het blik een knoop in het touw zodat er een grote lus ontstaat. Zo houdt je kind droge voeten als hij of zij door diepere plassen loopt.

• Onder de paraplu

Ga samen gezellig lopen naar de markt, zoek dingen die je niet kent (groente, fruit,…) en stamp lekker in de plassen.

• Schaatsen zonder ijs

Kaplaarzen zijn handig tegen de regen, maar kunnen ook prima dienstdoen als ‘schaatsen’ bij gebrek aan ijs. Laat je kind op het natte grasveld doen alsof hij of zij Sven Kramer of Ireen Wüst is.

 

Met medewerking van Wesley Maaskant, vakleerkracht bewegingsonderwijs en projectleider beweegplan bij PIT kinderopvang & onderwijs.

 

buitenspelen in de regen buitenspelen in de regen