Regionale staking 12 september a.s.

Op woensdag 12 september a.s. staakt het onderwijspersoneel in de regio Zuid-Holland en Zeeland. Hoewel PIT nog niet weet...

Op woensdag 12 september a.s. staakt het onderwijspersoneel in de regio Zuid-Holland en Zeeland. Hoewel PIT op dit moment nog niet weet of de onderwijslocaties op die dag daadwerkelijk dichtgaan, communiceren we dit toch alvast zodat kinderen en ouders er ‘onder voorbehoud’ rekening mee kunnen houden.

Na de landelijke onderwijsstakingen zijn er de afgelopen periode regionale onderwijsstakingen geweest. Het sluitstuk van deze regionale stakingen zijn werkonderbrekingen in de provincies Zuid-Holland en Zeeland. Een deel van de eisen die PO-front, waarin werknemers- en werkgeversorganisaties zijn vertegenwoordigd, heeft gesteld, is inmiddels ingewilligd. Zo zijn de salarissen van leraren en ondersteunend personeel verbeterd en er is een start gemaakt met het terugdringen van de werkdruk.

We zijn er helaas nog niet. Het salaris van leraren in het primair en speciaal onderwijs is nog steeds niet marktconform. Er is op dit moment een groot tekort aan leerkrachten en het beroep van leraar kan alleen aantrekkelijker worden gemaakt met minder werkdruk in het onderwijs en een eerlijk salaris. PO-front blijft daarom druk uitoefenen. In het belang van goed onderwijs voor nu en in de toekomst.

Voor onze provincie is de manifestatie in Rotterdam. Na de zomervakantie laten wij weten of, hoe en op welke manier wij hieraan deelnemen.

PO front (2) PO front (2)