Nieuwe voorzitter raad van toezicht

Ilona Dulfer heeft per 1 januari de voorzittershamer overgenomen van Nathan Gorter...

Ilona Dulfer is de nieuwe voorzitter van de raad van toezicht van PIT kinderopvang & onderwijs. Zij heeft de voorzittershamer overgenomen van Nathan Gorter die per 1 januari jl. is teruggetreden als lid van de raad. Naast Ilona Dulfer zijn Ad Keller, Eduard Koudstaal, Ronald de Meij, Hanske Plenge en Edwin van Wijngaarden toezichthouder bij PIT kinderopvang & onderwijs.

Na het ontstaan van PIT in september 2015 door een fusie van een kinderopvang- en een onderwijsorganisatie heeft de raad van toezicht de manier van toezichthouden op de nieuwe organisatie - waarin kinderopvang en onderwijs zijn versmolten - vormgegeven. Omdat PIT koploper is, was dit een innovatief traject waarbij een nieuwe toezichtvisie en een nieuw toezichtkader zijn ontwikkeld. PIT vindt dat kinderen ontwikkelrecht hebben en wil hen van baby tot puber de beste ontwikkelkansen bieden. Dat betekent dat PIT inzet op vernieuwing en kwaliteit met een doorlopende ontwikkellijn van spelen, lerend spelen, leren en spelend leren in integrale kindcentra voor kinderen van 0 tot 13 jaar. “Op deze strategie en het reilen en zeilen van PIT houden we als raad waardengedreven toezicht vanuit de kernwaarden integriteit, professionaliteit, verbinding en maatschappelijke verantwoordelijkheid,” aldus Ilona Dulfer. Ook zijn de toezichthouders sparringpartner voor het bestuur, hebben ze aandacht voor de hard & soft controls, bewegen ze zich vrij binnen PIT en onderhouden ze actief relaties binnen en buiten de organisatie.

Ilona Dulfer is een van de twee toezichthouders die bindend is voorgedragen door de PIT-raad, waarin de medezeggenschap vanuit de ondernemingsraad en de centrale oudercommissie voor de kinderopvang en de gemeenschappelijke medezeggenschapsraad voor het onderwijs zijn samengegaan. Ze maakt sinds juni 2017 deel uit van de raad van toezicht. “Ik vind het mooi om te zien dat de vorming van integrale kindcentra echt meerwaarde heeft voor de kinderen en hun ouders. Als nieuwe voorzitter ga ik geen nieuwe koers varen. PIT heeft een stevig fundament dat we met elkaar aan het uitbouwen zijn tot een volwaardig huis. Het gaat erom dat we als toezichthouders van toegevoegde waarde zijn bij het doorontwikkelen van wat er nu staat. Daarbij is de bestuurder aan zet en is het onze taak om de vinger aan de pols te houden. We sluiten met ons toezicht aan bij de visie en de kernwaarden van PIT: geborgenheid, persoonlijke aandacht, samen, met hoofd, hart en handen en eigen-wijs. Als raad zijn en blijven we ten dienste van de organisatie en haar stakeholders.” Klik hier (https://www.pit-ko.nl/pg-26447-7-125188/pagina/toezicht.html) voor meer informatie over toezicht bij PIT.

PIT-raad van toezicht PIT-raad van toezicht