Zomervakantie!!! En nu...?

Hij staat weer voor de deur, de zomervakantie! Maar waarom hebben we deze...

Hij staat weer voor de deur, de zomervakantie! Maar waarom hebben wij deze eigenlijk? Het meest bekende verhaal is dat kinderen in de 19e eeuw vrij kregen van school om mee te helpen met de oogst. Maar dit is niet de enige reden, vrij in de zomer kwam ook door de hitte. Door hoge temperaturen waren kinderen vaak afwezig op school. Niet alleen omdat ze op reis gingen, maar ook omdat de hitte zorgde voor het uitbreken van epidemieën. Uiteindelijk werd besloten de zomervakantie vast in te voeren, om kinderen de kans te bieden om uit te rusten. Ook gaf dit de leerkrachten de mogelijkheid om het nieuwe seizoen voor te bereiden.

Vandaag de dag hoeven kinderen in de zomervakantie al lang niet meer mee te helpen met de oogst. Het zijn zes weken voor plezier en zomerpret! Maar wat kun je allemaal met je kind doen? Uitstapjes maken of op vakantie gaan, is natuurlijk leuk. Dat hoeft echt niet altijd een bezoek te zijn aan een duur pretpark of een dierentuin. Ook je eigen buurt of de natuur in, geeft je kind de unieke kans om de wereld verder te ontdekken buiten de standaardplekken waar jullie het hele jaar al komen. Achter de computer en televisie vandaan en de wereld in!

Natuurlijk hoeft het een het ander niet uit te sluiten. Speur eens in de app-store naar gratis apps die kinderen uitdagen om naar buiten te gaan. Wat dacht je van een speurtocht via je mobiele telefoon? Via de app ‘Troovie’ maak je in no-time je eigen speurtocht waar je maar wilt. Of via de app ‘Biesbosch Ranger’ kom je met je kind spelenderwijs op de mooiste plekjes van De Biesbosch. Daarnaast kan het ook erg leuk zijn om samen te koken of gezamenlijk een spelletje te spelen.

Als werkende ouder kan het soms lastig voor je zijn om de hele zomervakantie vrij te maken. Gelukkig zijn er genoeg leuke bestemmingen waar je kind zich prima vermaakt. Zo is er bijvoorbeeld een breed scala aan zomerkampen in Nederland waarin kinderen zich kunnen onderdompelen in hun eigen interesses of juist nieuwe ervaringen opdoen. Iets voor jouw kind?
 

 

Zomervakantie Zomervakantie